Helppo tulla ja mennä

Kompaktin kokoinen ja helposti lähestyttävä Lahti

Muuttaessasi Lahteen pääset nauttimaan kaupunkielämästä kompaktimmassa koossa. Täällä Suomen Floridassa eläkeläisen arki sujuu leppoisasti ja tekemistä, näkemistä ja palveluita piisaa. Pääkaupunkiseudulta Lahteen pääsee junalla 50 minuutissa ja autollakin reilussa tunnissa – ja sama aika toiseen suuntaan, kun siltä tuntuu.

Kaikki on lähellä

Elämän tahti Lahdessa on rennompi kuin pääkaupunkiseudulla ja asiat hoituvat muutenkin mutkattomammin reilun 100 000 asukkaan kaupungissa. Täällä etäisyydet ovat lyhyitä eikä omaa autoa välttämättä tarvitse. Tosin Lahdessa omalla autolla liikkuminen on huomattavasti pääkaupunkiseutua sujuvampaa – ei tarvitse varoa raitiovaunuja tai kiihdytellä kehäteille, joten autoilu onnistuu vaikka ysikymppisenäkin. Monesta lähiöstä pääsee bussilla keskustaan 10–20 minuutissa.

Jos rakastat pyöräilyä, Lahti on sinun kaupunkisi – täällä on erinomainen pyörätieverkosto ja eläkeläisen kannalta kiinnostavilta asuinalueilta pyöräilee keskustaan alle vartissa. Voit myös napata allesi kaupunkipyörä Mankelin ja ottaa tavoitteeksi käydä ensimmäisten Lahden vuosien aikana jokaisessa Lahden neljästäkymmenestä kaupunginosasta. Eväät mukaan ja menoksi!

Hyvät yhteydet muualle Suomeen

Pääkaupunkiseudulle on helppoa ja edullista piipahtaa aina kun siltä tuntuu, sillä Lahden ja Helsingin väliä sukkuloi noin 30 suoraa junavuoroa päivittäin. Kaukokaipuun iskiessä lentokentälle pääsee Tikkurilan kautta tunnissa ja eläkeläislippu maksaa alle kuusi euroa. Maailma on siis avoinna – etenkin sinulle, jonka taskuun jää enemmän reissurahaa muutettuasi pääkaupunkiseudulta Lahteen!

Moottoritie ja junarata menevät vierestä, joten Lahdesta pääsee kätevästi myös esimerkiksi suosituimmille kesämökkipaikkakunnille, Savonlinnan oopperajuhlille, Salmelan taidekeskukseen, Tampereelle ja Jyväskylään.