Kokemuksia lahdessa asumisesta

Mitä muutto Suomen Floridaan voi tuoda tullessaan? Lue tai kuuntele tästä uusien lahtelaisten tai paluumuuton tehneiden kommentteja elämästä Lahdessa.

”Lahti on hiihtäjän paratiisi. Ensilumenladulle pääsee yleensä jo marraskuussa ja kausi kestää usein jopa huhtikuulle. Tänä talvena tuli hiihdettyä 800 km.”

”Heti ensimmäisenä syksynä ostin kausikortin Sibeliustalon konsertteihin. Sinne vien ystävät, jotka tulevat vierailulle Espoosta.”

”Tytär laittaa lastenlapset pyörineen Pasilassa Z-junaan ja minä olen heitä matkakeskuksessa vastassa. Jokakesäinen traditiomme on kiipeäminen suurmäen rinnettä ylös laavulle paistamaan makkaraa.”

Helsingin kotimme oli kesäisin tukahduttavan kuuma. Muutimme Lahteen, upouuteen kerrostaloon. Ilmastoinnin lisäksi saimme bonuksena kodinhoitohuoneen, lasitetun parvekkeen ja järvinäköalan. Rantakahvilaan ja tennishallille on muutaman minuutin kävely, torikahveille menee vartti.”

”Helmikuussa Lahdessa pidetään Suomalaiset historiapäivät. Meille on muodostunut entisen opettajakollegani kanssa traditio, että hän tulee tuona viikonloppuna luokseni vierailulle.”

”Vaimon mielestä parasta Lahdessa ovat marja- ja sienimetsät. Minä pistän kyllä ykköseksi golfkentät – varsinkin kun Messilään ajaa vartissa.”

Parasta Lahteen muutossa?! Mökkimatka Vääksyyn lyheni puoleen tuntiin. Välillä tullaan mökiltä veneellä kotona käväisemään. Vierasvenesatamasta on kotiin 10 minuutin kävely.”

”Helsingissä käydään talvella Z-junalla noin kerran kuukaudessa. Usein mennään lauantaina ystävien kanssa syömään ja sitten teatteriin tai konserttiin. Sunnuntaiaamuna sitten syödään hotellissa brunssi pojan perheen kanssa. Sijoitettiin asunnonvaihdosta ylijääneet rahat ja tuotoilla voidaan nyt tehdä kaikenlaista kivaa.”

Löysin kodin mainiolta paikalta: upeat näkymät yli Lahden ja viiden minuutin kävely sekä avantouintipaikalle että kangaspuiden ääreen; keskustaan menee pyörällä alle kymmenen minuuttia. Tilava kaksio maksoi 73 000 euroa. Helsingissä samanlaisen asunnon hintaan pitää lisätä kakkonen eteen.”

”Myytiin Helsingin rivitalokoti ja ostettiin tilalle Lahdesta kerrostaloasunto ja mökki. Ystävät ihmettelivät, mutta lapset perheineen ovat olleet innoissaan. Kun pojan perhe tulee talvella Messilään laskettelemaan, he yöpyvät mökillä. Kesäisin isommat serkukset ottavat Helsingistä pyöränsä mukaan Z-junaan ja polkevat Lahden matkakeskuksesta 15 km matkan meidän luo mökille.”