OMa koti ei niin kallis

Kuinka voit tuplata eläkkeesi?

Tulotaso laskee leppoisien eläkepäivien alkaessa, se on fakta. Aikaa on, mutta mistä rahaa elämiseen ja arkiseen ajanvietteeseen? Katse kannattaa suunnata asumiskustannuksiin. Vuokrat ja asuntojen hinnat Lahdessa ovat vähintään 30–50 % edullisemmat kuin pääkaupunkiseudulla. Siksi kasvatat helposti käytettävissäsi olevaa euromäärää muuttamalla Lahteen. Muuttamalla pääkaupunkiseudulta Lahteen voit asumisesta säästyvillä euroilla panostaa mukavampaan elämään – tai voit vihdoin toteuttaa unelmiasi. Tervetuloa Suomen Floridaan!

Vaihtaisitko omistusasunnon uudempaan ja edullisempaan – vai peräti vuokra-asuntoon? Tutustu myös rakenteilla oleviin uudiskohteisiin ja asumisoikeusasuntoihin. Asumisen hintataso Lahdessa yllättää taatusti positiivisesti.

Lahden asuntojen hinnat mahdollistavat halutessasi tilavamman asumisen tai esimerkiksi ekstrahuoneen harrastuksiin ja vieraiden majoittamiseen.

Suomen Floridassa voit saada uuden kaksion järvenrannan naapurustosta reilulla 200 000 eurolla. Jo alle 500 euron kuukausivuokralla löytyy kaksioita Lahden eri kaupunginosista.

Lahdessa etäisyydet ovat lyhyitä ja arki rullaa helposti ilman autoakin. Tarvittaessa voit vuokrata yhteiskäyttöauton. Vain parin kilometrin säteellä Lahden keskustasta löytyy runsaasti vaihtoehtoja kerrostalo- ja rivitaloasumiseen. Karttaosiossamme muutamia vinkkejä alueista.

Hintaesimerkki:
Vuokrakolmio 1980-luvun kerrostalossa Suvilahdentiellä Sörnäisissä 1.450 €/ kk. Saunallinen kolmio vuonna 2005 rakennetussa kerrostalossa Lahden Laivakadulla 850 €/kk. (Hinnat 11/2022).

FAKTOJA LAHDESTA [Lahesta]

  • asukkaita 120 200 (2022)
  • noin 200 kilometrin latuverkosto
  • CNN:n parhaiden matkakohteiden listalla vuonna 2022
  • Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021, ensimmäisenä Suomesta
  • viihdetaivaan tähtiä: Cheek, Tehosekoitin, Sleepy Sleepers, Pirjo Heikkilä
  • merkkimiehiä: Juho Kusti Paasikivi, Jari Litmanen, Valtteri Bottas
  • lahtelainen Teerenpeli Distillery sai Vuoden viskituottaja maailmassa -palkinnon v. 2020
  • Helsinkiin junalla 50 min, autolla 70 min, fillarilla 5 tuntia 35 min